jevanđelje

СЕДМИ ТАБЛИН БОЖИЋНИ КОНКУРС:РОЂЕЊЕ ХРИСТОВО – ПРАЗНИК РАДОСТИ

СА БЛАГОСЛОВОМ ЊЕГОВОГ ПРЕОСВЕШТЕНСТВА ЕПИСКОПА НИШКОГ ГОСПОДИНА АРСЕНИЈА

Интернет часопис за подстицање дечјег стваралаштва Табла и

Библиотека Старац Никанор Хиландарац (при храму Васкрсења Христовог у Нишу) расписују

СЕДМИ ТАБЛИН БОЖИЋНИ КОНКУРС

ученика основношколског узраста са јужнословенског говорног подручја

Тема конкурса: РОЂЕЊЕ ХРИСТОВО – ПРАЗНИК РАДОСТИ

Конкурс је отворен од 15. октобра до 4. децембра 2023. г.

На конкурсу могу учествовати ученици основних школа широм света који пишу на једном од јужнословенских језика.

Сваки учесник може учествовати са неограниченим бројем радова, с тим што може бити награђен само за један рад по категорији (један литерарни и/или један ликовни). Групни радови (радови које су радили два или више аутора) се неће узимати у оцењивање, а могу бити објављени у часопису „Табла“.

КАТЕГОРИЈЕ ЗА АУТОРЕ:

КатегоријеОсмогодишње ОШДеветогодишње ОШ
ПрваПредшколци, I и II разредод I до III разреда
Другаод III до V разредаод IV до VI разреда
Трећаод VI до VIII разредаод VII до IX разреда
ЧетвртаДеца са сметњама у развоју

КАТЕГОРИЈЕ ЗА РАДОВЕ:

КАТЕГОРИЈА: ЛИТЕРАРНИ РАДОВИ

Услови литерарног конкурса

На литерарни конкурс слати песме и/или приче, искључиво написане у Ворд (Word) документу на једном од стандардних фонтова, величине 12, на једном од јужнословенских језика. Сваки рад именовати именом аутора (нпр. Ако се аутор зове Петар Петровић, онда ћете Ворд документ назвати Petar_Petrović) и послати на адресу е-поште konkursi@tabla.org.rs

Подаци о аутору:

Сваки рад мора да садржи следеће податке о аутору: име и презиме, разред, категорија аутора (I, II, III или IV) назив образовне установе (школе), место, држава, име педагога/ментора (ако га има) или родитеља, број мобилног телефона и адреса е-поште педагога/ментора или родитеља. Ако се шаље више радова на једном Ворд документу, онда се испод сваког рада (или на неки други начин) морају написати подаци о аутору тако да нема никакве сумње у то ко је аутор ког рада (овакве радове именовати по слободном избору, нпр. čitaoci_Table_Tuzla).

Не постоје никаква ограничења у дужини литерарних радова, а аутори који пишу латиничним писмом морају да користе и слова са дијакритичким знацима: ć, č, đ, š, ž.

КАТЕГОРИЈА: ЛИКОВНИ РАДОВИ

Услови ликовног конкурса

На ликовни конкурс слати цртеже и колаже (у даљем тексту: е-цртеже и е-колаже) израђенe искључиво на рачунару у неком од графичких програма по вашем избору (на пример: Adobe Photoshop, Corel Draw, Adobe Illustrator, Microsoft Paint… итд.)

Е-цртеж: Не уметати готове слике и да се ​​црта слободном руком са алаткама за цртање које постоје у графичким програмима са којима се ради.

Е-колаж: Комбиновање једне или више фотографија, са текстом или без текста, са цртежима или другим уметничким елементима или… Укључите машту…

Сваки е-цртеж или е-колаж који учествује на конкурсу мора бити:

Величине формата: не већи од 2.000 пиксела по дужој страни;

Уз рад се, у посебном прилогу као Ворд документ, морају доставити следећи подаци о раду и аутору:

Назив рада;

Име и презиме аутора;

Категорија аутора (I, II, III или IV категорија);

Назив образовне установе (школе), место и држава;

Име и презиме педагога-ментора (ако га има) или родитеља, и контакт (бр. моб. тел. и адреса е-поште);

Назив софтвера са којим је креиран рад.

На самом раду у доњем десном углу морају бити наведени следећи подаци (овде немојте писати контакт податке јер ће се то објавити у Табли):

Назив рада;

Име, презиме и узраст аутора;

Назив образовне установе (школе), место и држава.

Сваки рад и Ворд документ именовати именом аутора (нпр. ако се аутор зове Петар Петровић, онда ћете и рад и Ворд документ назвати Petar_Petrović).

Критеријуми за оцењивање е-цртежа и е-колажа: (1) оригиналност, (2) маштовитост, (3) креативност и (4) слобода у употреби графичких програма.

Ликовне радове треба слати искључиво е-поштом у jpg, jpeg или png формату на адресу: konkursi.tabla@gmail.com

НАПОМЕНА: Радови морају бити урађени на рачунару. Немојте сликати своје цртеже рађене на папиру и слати их као слике, јер их нећемо узимати у оцењивање.

Награде:

О радовима ће одлучивати стручни жири, који ће у свакој категорији одредити по једно прво, једно друго и једно треће место и неодређен број похвала. Сви награђени аутори као и њихови ментори, који буду присуствовали додели награда, ће добити диплому. Аутори који не дођу на доделу награда, као и њихови ментори, ће на адресу е-поште добити диплому у ПДФ-у.

Сви награђени радови ће бити објављени у Интернет часопису за подстицање дечјег стваралаштва „Табла“.

Резултати конкурса ће бити објављени у Интернет часопису за подстицање дечјег стваралаштва „Табла“ на Божић 25.12.2023. године, а додела награда на Божић 07.01.2024. године у 12 часова, у парохијској сали храма Хиландарског метоха у Нишу, улица Љубомира Николића 57.

Приспели радови се не враћају, а аутори су сагласни да се њихови радови могу објавити у Интернет часопису за подстицање дечјег стваралаштва „Табла“ (www.tabla.org.rs или http://табла.срб).

Медијски покровитељ конкурса:

РАДИО ГЛАС, радио Православне Епархије нишке.

Подели вест